Zoekresultaten

Het verhalen van boetes op supporters.

Als een overtreding van de Standaardvoorwaarden van de KNVB, bijvoorbeeld het afsteken van vuurwerk, leidt tot een boete van de KNVB kan Feyenoord besluiten de boete te verhalen op diegene die verantwoordelijk is voor het afsteken van het vuurwerk en het ontstaan van de schade (de hoogte van de opgelegde boete)

Er ontstaat echter niet vanzelf de plicht om de ontstane schade te vergoeden. Dit moet immers worden vastgesteld. Dan kan op verschillende manieren. De verantwoordelijke (die het vuurwerk heeft afgestoken) en Feyenoord kan met elkaar overeenkomen dat de schade vergoed moet worden. Als je bent verzekerd, handelen de verzekeringsmaatschappijen het onderling af. Maar het is ook mogelijk dat er geen overeenstemming is. Dan zal er een civiele procedure gevoerd worden via de kantonrechter (vorderingen tot € 5.000,-) of de rechtbank (vorderingen boven de € 5.000,-). Degene die zich beroept op het recht betaling van de ander te ontvangen, zal dan moeten aantonen hoe dat recht ontstaan is.

In het voorbeeld, afsteken van vuurwerk, is er sprake van een onrechtmatige daad (overtreding van de huis- en gedragsregels van Feyenoord) waaruit schade voorkomt. In de regel ontvangt de verantwoordelijke een (civiele) dagvaardiging waarin staat aangegeven waarom en hoeveel betaald moet worden.

Gelet op de hoogte van de schade kan de CSZ zich voorstellen dat de verantwoordelijke supporter eerst langs een juridisch loket (in elke regio aanwezig) of een advocaat gaat. Wat natuurlijk een vrije keuze is. Wel moet nadrukkelijk worden vermeld dat als er sprake is van meerdere verantwoordelijkheden het te verhalen bedrag (bijvoorbeeld bij een boete van de KNVB) gedeeld dient te worden door het aantal verantwoordelijken.

Voorbeeld. 3 supporters ontsteken, onafhankelijk van elkaar, vuurwerk af. De UEFA geeft Feyenoord vanwege het vuurwerk een geldboete van € 9.000,-. Feyenoord besluit vervolgens de boete te verhalen. In dat geval zal elke supporter geen € 9.000,- maar slechts € 3.000,- moeten betalen.

 
 

Lid worden?

Het FSV fotoverslag

Facebook | Twitter | Gegevens wijzigen

Wijzigingen Doorgeven!

Feyenoord Supportersraad

SPONSORBANNER

Sponsorbanner

“SponsorKliks,

De feyenoord uitvaart

Volgende eredivisie wedstrijden

Partners

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hiervoor zijn wij wettelijk verplicht toestemming te vragen.

Ja, ik geef toestemmingNee, ik geef geen toestemming