Zoekresultaten

Archief wedstrijden 2009-2010

6 mei 2010, Feyenoord - Ajax (bekerfinale)

De kaartverkoop voor de bekerfinale (oorspronkelijk één wedstrijd op 25 april 2010) verdient alles behalve de schoonheidsprijs. De CSZ ontving dan ook diverse klachten. 

Zo waren er een aantal supporters gefrustreerd over een Primera verkooppunt.

In een reactie aan de CSZ werd ons het volgende door Primera medegedeeld:

"Wij hebben voor de start van de verkoop bij onze winkels expliciet gemeld dat wij de ticketverkoop zo eerlijk mogelijk wilden laten verlopen. Gelukkig is dat in bijna al onze winkels ook het geval geweest. Echter hebben wij inmiddels ook vernomen dat er inderdaad toch enkele winkels zijn geweest die vaste klanten voorrang hebben gegeven en van tevoren seizoenskaarten hebben ingenomen. Uiteraard betreuren wij deze gang van zaken, deze winkels zullen hier dan ook op aangesproken worden en volgen er passende maatregelen.

Naar aanleiding van jullie reacties hebben we inmiddels, in samenspraak met TicketBox, de regels verscherpt en alle winkels nogmaals aangesproken op hun gedrag. Voor de winkels moet het nu dan ook echt duidelijk zijn dat dit niet is toegestaan."

Mocht er in de toekomst toch onrechtmatigheden worden geconstateerd kan dit worden gemeld bij de CSZ.
Klik hier voor het meldingsformulier!

Ook vroegen supporters zich af of ze in aanmerking kwamen voor schadevergoeding. Sommige hadden immers een volle bezinetank verbruikt om aan de andere kant van Nederland finalekaarten te bemachtigen. Een schadevergoeding was echter kansloos. Grote kans als je een verzoek tot schadevergoeding zou voorleggen aan de rechter hij, afgezien of er wel een rechtsgrond bestaat voor een schadevergoeding, aangeven dat je je schade niet voldoende beperkt hebt (de zogenaamde schadebeperking) omdat je naar een verre stad bent gereden.Daarnaast heeft de KNVB geen enkele supporter verplicht zijn of haar finalekaart te kopen in de eigen woonplaats of in bijvoorbeeld Groningen. 

Ook het verplaatsen van de wedstrijd naar een andere datum leverde klachten op.

In de KNVB Standaardvoorwaarden staat echter het volgende: artikel 4.1 "Datum en tijdstip Voetbalwedstrijden" Voetbalwedstrijden worden zoveel mogelijk gespeeld op de op het toegangsbewijs vermelde dag(en) en tijdstip(pen). De organisatoren van voetbalwedstrijden behouden zich echter te alle tijde het recht voor terzake wijzigingen aan te brengen, indien dit naar hun oordeel nodig is.

11 april 2010, PSV - Feyenoord:

De capaciteit van het bezoekersvak is 1.600 plekken echter besloot PSV om maar 1.200 kaarten te verkopen. Een supporter die telefonisch contact had met PSV kreeg te horen dat dit was omdat supporters van ADO en Ajax zich vroeger misdragen hadden. PSV heeft daarop besloten slechts 1.200 van de 1.600 plekken te gaan verkopen.

28 Februari 2010, FC Groningen – Feyenoord:

De combibussen die vertrokken vanaf Rotterdam kwamen te laat aan bij het stadion. De reis ging voorspoedig waarop de autoriteiten besloten de bussen om te leiden over de afsluitdijk. Een half uur voor aanvang passeerden de bussen het stadion van SC – Heerenveen. Uiteindelijk was men 5 à 10 minuten te laat. De combibussen die vertrokken vanaf opstapplaats Beilen waren keurig op tijd. 

27 Januari 2010, PSV – Feyenoord (beker)

Voor deze doordeweekse bekerwedstrijd bleek de NS niet genoeg treinen beschikbaar te hebben om de volledige capaciteit van 1.600 plekken in het bezoekersvak te kunnen benutten. Uiteindelijk is in overleg met PSV afgesproken dat extra ruimte gecreëerd zou worden voor de combibussen zodat toch nog 1.200 in plaats van slechts 800 supporters de wedstrijd in het uitvak konden bijwonen.

8 November 2009, AZ – Feyenoord

Terwijl de capaciteit van het uitvak 850 plekken telt krijgt Feyenoord slechts 750 kaarten tot haar beschikking. Nadat de club en de FSV hierop gewezen zijn neemt veiligheidscoördinator Gerritsma nogmaals contact op met AZ. In de hoop toch nog 100 extra kaarten te verkrijgen. Iets wat, zo gaf Feyenoord aan, prima te managen is met de al vastgestelde autocombiregeling. Uiteindelijk blijkt dat AZ met de gemeente heeft afgesproken enkel bij een buscombiregeling de volledige capaciteit van het bezoekersvak te mogen benutten. Hierop wil men geen uitzondering maken.

27 September 2009, NAC – Feyenoord

 

Pas in de combibussen krijgen supporters een brief afkomstig van Feyenoord te lezen dat het uitvak in Breda verbouwd is. Ter compensatie zal de helft van de kaartprijs (dus exclusief vervoer, stewarding en andere kosten die de totaalprijs bepalen, resulterend in € 5,25) door NAC terugbetaald worden en krijgen alle supporters om de opening te vieren een saucijzenbroodje. Als de bussen afkomstig uit Rotterdam aankomen en het gastenvak bekeken hebben besluiten de supporters eensgezind weer het vak te verlaten. Door een weerspiegelend folie en dubbele netten werd goed zicht op het veld onmogelijk gemaakt.

Hierna werd door de autoriteiten besloten de nog wachtende supporters bij opstapplaats Lage Zwaluwe niet te laten vertrekken. Onder druk vanuit de KNVB begint Feyenoord ondertussen aan de wedstrijd, zij het onder protest van trainer coach Mario Been. Halverwege de eerste helft vertrekken onder druk van de supporters op Lage Zwaluwe toch richting het stadion. Vlak daarvoor zijn enkele bussen met supporters die het helemaal gehad hebben in Breda huiswaarts gekeerd.

Achteraf is er veel te doen over het uitvak. Feyenoord wordt door NAC verweten supporters pas te laat geïnformeerd te hebben terwijl Feyenoord NAC meermalen verzoekt alle supporters schadeloos te stellen. Uiteindelijk stelt NAC 250 supporters schadeloos die vroegtijdig vertrokken zijn en compenseert Feyenoord de overige 500. De volledige prijs van het kaartje, € 27,50 wordt daarbij terugbetaald.

 
 

Lid worden?

Het FSV fotoverslag

Facebook | Twitter | Gegevens wijzigen

Wijzigingen Doorgeven!

Feyenoord Supportersraad

SPONSORBANNER

Sponsorbanner

“SponsorKliks,

De feyenoord uitvaart

Volgende eredivisie wedstrijden

Partners

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hiervoor zijn wij wettelijk verplicht toestemming te vragen.

Ja, ik geef toestemmingNee, ik geef geen toestemming