Zoekresultaten

Stadionverbod - algemeen

Een strafbaar feit kan, doordat de politie dit indirect meldt bij de KNVB, resulteren in een landelijk stadionverbod. Ook Feyenoord kan besluiten een overtreding van de huis- en gedragsregels te melden bij de KNVB wat resulteert in een landelijk stadionverbod.

Overigens blokkeert Feyenoord, vooruitlopend op een landelijk stadionverbod, per direct de seizoenkaart en wordt er een "tijdelijk stadionverbod" verstuurt voor de duur van maximaal 8 weken. Wanneer de KNVB niet binnen 8 weken een uitspraak heeft gedaan mogen thuis- en uitwedstrijden van Feyenoord weer worden bezocht. Dan blijft het nog afwachten hoe de KNVB zal handelen.

Middels een lokaal stadionverbod ontzegt Feyenoord de betrokken supporter de toegang tot zowel de thuis- als uitwedstrijden. De duur van het lokale verbod is afhankelijk van de aard van de overtreding. Enkele dagen voordat het verbod afloopt, ontvangt de supporter hiervan een schriftelijke bevestiging van Feyenoord. 

Bij een landelijk stadionverbod dient betreffende supporter binnen 6 weken een goed gelijkende, recente pasfoto ter beschikking te stellen aan de KNVB, zodat op een behoorlijke naleving van het stadionverbod kan worden toegezien. Indien niet of niet tijdig aan deze verplichting wordt voldaan wordt de termijn van het stadionverbod verdubbeld. Tevens zal er een boete van 450, - euro aan de KNVB moeten worden voldaan. Het landelijk stadionverbod geldt voor alle stadions in Nederland.

Wanneer er sprake is van vrijspraak door de strafrechter en volledige onschuld bewezen kan worden zal in de praktijk het stadionverbod worden ingetrokken. Mocht dit niet gebeuren zal de betreffende supporters de stap naar de civiele rechter moet maken om het stadionverbod ongedaan te krijgen en eventuele betaalde civielrechtelijke vordening terug te krijgen. Ook wanneer de KNVB of Feyenoord van mening zijn het stadionverbod te handhaven. We raden iedereen aan hiervoor eerst contact op te nemen met een advocaat vanwege de haalbaarheid en (on)kosten.

Onderstaand stroomschema toont de mogelijk te ondernemen stappen.

Stroomschema

 

Lid worden?

Het FSV fotoverslag

Facebook | Twitter | Gegevens wijzigen

Wijzigingen Doorgeven!

Feyenoord Supportersraad

SPONSORBANNER

Sponsorbanner

“SponsorKliks,

De feyenoord uitvaart

Volgende eredivisie wedstrijden

Partners

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hiervoor zijn wij wettelijk verplicht toestemming te vragen.

Ja, ik geef toestemmingNee, ik geef geen toestemming