Zoekresultaten

Politie - draag altijd een ID kaart bij je op straat

Op grond van het "handhaven van de openbare orde" of op grond van de "Algemeen Plaatselijke Verordening" (APV) kan gevraagd worden om je te identificeren. Het niet kunnen tonen van een Identiteitsbewijs (ID) wordt bij wedstrijden van Feyenoord meestal gevolgd door een transactievoorstel. 

De CSZ heeft meldingen ontvangen waarbij supporters om een ID werden gevraagd terwijl zij zich op grote afstand van het stadion bevonden. De betreffende personen waren slechts door een kledingstuk herkenbaar als Feyenoordsupporter. Supporters die van mening zijn dat er geen enkele aanleiding was tot het vragen van hun identiteitsbewijs kunnen een klacht indienen bij het betreffende korps.

Overigens kan het niet bij je hebben van een ID vervelende consequenties hebben. In het verleden is er zelfs een een supporter gearresteerd omdat hij geen ID kaart kon tonen. Pas nadat een naaste zijn ID kaart kon overleggen mocht de supporter zijn cel verlaten. 

We raden daarom alle supporters aan om standaard een ID kaart bij zich te dragen. Het kunnen tonen van een ID is overigens ook verplicht op het moment dat je het stadion wil betreden.

 

Lid worden?

Het FSV fotoverslag

Facebook | Twitter | Gegevens wijzigen

Wijzigingen Doorgeven!

Feyenoord Supportersraad

SPONSORBANNER

Sponsorbanner

“SponsorKliks,

De feyenoord uitvaart

Volgende eredivisie wedstrijden

Partners

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hiervoor zijn wij wettelijk verplicht toestemming te vragen.

Ja, ik geef toestemmingNee, ik geef geen toestemming