Zoekresultaten

Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme - CIV

Het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, het CIV, is het informatie- en kenniscentrum van Politie Nederland op het gebied van voetbalvandalisme en voetbalgeweld in binnen- en buitenland. Het CIV is in 1986 opgericht als eerste expertisecentrum op dit gebied binnen Europa.

Het CIV heeft zowel op nationaal als internationaal niveau een aantal taken en verantwoordelijkheden in de bestrijding van voetbalvandalisme:

- Het CIV verzamelt, beheert en analyseert gegevens rondom voetbalvandalisme.
- Het CIV is het aanspreekpunt voor diverse partijen, waaronder politie, justitie, clubs, de KNVB en de overheid.
- Het CIV speelt een centrale rol in de informatie-uitwisseling en de politiesamenwerking rondom internationale wedstrijden.

Van elk voetbalseizoen maakt het CIV een jaarverslag. Deze is voor iedereen toegankelijk via de website van het CIV. In het jaarverslag staan gegevens vermeld als het gemiddelde politie-inzet en het aantal geregistreerde incidenten per betaald voetbal organisatie. 

Helaas bieden de gegevens een vertekend beeld. De lijst met geregistreerde incidenten in- en buiten Stadion Feijenoord worden niet gedomineerd door hooligans maar door zaken als "het afsteken van vuurwerk" of "anders" (zoals wildplassen). Zo draagt het CIV jaarverslag er indirect aan bij dat er een verkeerd beeld ontstaat over de thuiswedstrijden van Feyenoord.

Opmerking: momenteel zijn er geen downloads aanwezig van het CIV

 

Lid worden?

Het FSV fotoverslag

Facebook | Twitter | Gegevens wijzigen

Wijzigingen Doorgeven!

Feyenoord Supportersraad

SPONSORBANNER

Sponsorbanner

“SponsorKliks,

De feyenoord uitvaart

Volgende eredivisie wedstrijden

Partners

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hiervoor zijn wij wettelijk verplicht toestemming te vragen.

Ja, ik geef toestemmingNee, ik geef geen toestemming