Zoekresultaten

Feyenoord heeft een kampioenselftal

  • 07 mrt 2013 - 12:37

Bij de start van de competitie was er geen analyticus die geloofde in de kansen van Feyenoord. Een seizoen als vorig jaar (2e) zou niet geëvenaard worden. Maar het tij kan keren. Met nog negen wedstrijden te gaan geloven ook zij dat de Rotterdammers tot het eind mee zullen strijden om het kampioenschap.

Van Voetbal International tot Studio Voetbal verbaast men zich over de opmars van Feyenoord. "De spelers geloven erin, dat zie je aan de wil", aldus de heren.

"Waarom niet", zegt Rene van der Gijp. "Feyenoord heeft van alle kanshebbers het meest gunstige programma. Ik geef ze een goed kans. Ik was zondag bij NEC - Feyenoord. Op de terugweg kwam ik tussen de bussen met supporters terecht. Die mensen waren al helemaal door het dolle. Ik zag er een paar over het dak van de bus wandelen. En dat bij honderd kilometer per uur! Was een mooi gezicht. Die mensen gun ik het wel".

Jan van Halst spreekt met bewondering over het goede positiespel van Feyenoord en met name over het spel van Tony Vilhena en Jean Paul Boëtius. "Feyenoord heeft het meest complete elftal". De analyticus ziet  Feyenoord dan ook als kandidaat voor de titel.

Volgens Bert van Marwijk heeft Feyenoord alles in huis om mee te doen. "Het elftal van Feyenoord bezit snelheid, scorend vermogen en lengte. De verdediging staat goed met opkomende backs, het middenveld is zeer stabiel, vleugelspelers hebben constant dreiging en er is een spits die ze er gemakkelijk inschopt. Juist wat je nodig hebt in het moderne voetbal. Van Marwijk onderstreept hierin het belang van Lex Immers. Die hij de stille kracht op het middenveld noemt.

John de Wolf vergelijkt het met 1993. Toen werd hij landskampioen met Feyenoord en de stoere verdediger van weleer ziet veel parallellen met het huidige team van de Rotterdammers. "In onze tijd deden wij ineens weer mee. Op het laatst gingen we eroverheen. Wij wonnen van MVV en konden daarna in de laatste wedstrijd kampioen worden tegen FC Groningen'. Een voordeel voor Feyenoord is volgens De Wolf het geweldige Legioen. "Als Feyenoord het even moeilijk heeft in De Kuip, dan gaat de twaalfde man erachter staan. Ik ga er vanuit dat ze zeker thuis geen punten meer laten liggen.".

« Terug naar het overzicht
 

Lid worden?

Het FSV fotoverslag

Facebook | Twitter | Gegevens wijzigen

Wijzigingen Doorgeven!

Feyenoord Supportersraad

SPONSORBANNER

Sponsorbanner

“SponsorKliks,

De feyenoord uitvaart

Volgende eredivisie wedstrijden

Partners

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hiervoor zijn wij wettelijk verplicht toestemming te vragen.

Ja, ik geef toestemmingNee, ik geef geen toestemming