Zoekresultaten

06 mrtDe Mos: 'Vilhena is het grootste talent van Nederland'

  • Feyenoord nieuws

Feyenoorder Jean-Paul Boëtius wordt door velen gezien als het grootste talent van Nederlander. Echter niet door oud-trainer Aad de Mos. De 65-jarige tv-analyticus vindt dat die kwalificatie is weggelegd voor zijn evenoude ploeggenoot bij de Rotterdammers, Tonny Vilhena (18).

'Vilhena is mijn favoriete speler', zegt De Mos deze week in Voetbal International. 'Ik heb een lijstje gemaakt van 25 jongens uit de Eredivisie, die geboren zijn in 1991 of later. Clasie, Van Rhijn en Boëtius zijn prima spelers, maar Vilhena steekt er ver bovenuit. Het gevoel dat hij in zijn linkerbeen heeft, bezitten heel weinig voetballers.'

'Daarnaast heeft hij de drive van Edgar Davids', zo vervolgt De Mos. 'Hij is sterk in de duels, heeft een goed lichaam, bezit scorend vermogen en weet tactisch precies wat hij doet. Die jongen heeft gogme tot en met. Er is geen trainer die hem wat verteld heeft. Alles wat in de top wordt gevraagd, heeft hij al van nature. Vilhena is veruit het grootste talent van Nederland.'

Mogelijk heeft Feyenoord binnenkort weer twee nieuwe internationals binnen de gelederen. Zowel Vilhena als Boëtius ontvingen een uitnodiging voor de voorselectie van Oranje.

De voorbije weken liet het getalenteerde tweetal meermaals zien over exceptionele kwaliteiten te beschikken. Die recente prestaties zijn ook bondscoach Louis van Gaal opgevallen. Ronald Koeman weigert de polonaise te lopen en blijft kritisch.

"Dat moet ik wel zijn, omdat er nog zo veel meer in zit", legt Koeman uit tegenover Voetbal International. "Natuurlijk is het fantastisch hoe die twee lopen te voetballen. Boëtius met zijn enthousiasme en Tonny met zijn power, maar Jean-Paul vergat wel twee keer met zijn back mee te lopen die daardoor gevaarlijk werd, terwijl Tonny in fases te slordig was in balbezit", refereert de Feyenoord-trainer aan de 3-0 zege op NEC.

"Af en toe word je daar gek van, maar tegelijkertijd praat je met jongens van net achttien jaar", beseft Koeman. "Tegen dat soort jongens moet je soms wat zeggen, hè. Maar dat doet niets af aan het feit dat ze geweldig spelen."

« Terug naar het overzicht
 

Lid worden!

Feyenoord Supportersraad

SPONSORBANNER

Sponsorbanner

“SponsorKliks,

Het FSV fotoverslag

Facebook | Twitter | Gegevens wijzigen

De feyenoord uitvaart

Wijzigingen Doorgeven!

Volgende eredivisie wedstrijden

Datum
Wedstrijd
Tijd
5 apr
AZ - Feyenoord
12:30
12 apr
Willem II - Feyenoord
12:30
19 apr
Feyenoord - Go Ahead Eagles
12:30
26 apr
FC Groningen - Feyenoord
14:30

Partners

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hiervoor zijn wij wettelijk verplicht toestemming te vragen.

Ja, ik geef toestemmingNee, ik geef geen toestemming