Zoekresultaten

'Je blijft met je handen van dit Feyenoord af'

  • 06 mrt 2013 - 12:02

Dat Feyenoord een geweldig seizoen beleeft is prachtig, maar het heeft ook zo zijn mindere kanten. Het grote speculeren over welke spelers er zullen blijven en wie er zullen vertrekken is begonnen. Er is Engelse interesse voor Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. De afgelopen zomer van SC Heerenveen overgekomen Daryl Janmaat heeft zich ook al in de kijker gespeeld.

De rechtsback zou het keurkorps van manager Arsène Wenger bij Arsenal moeten versterken. Het streelt de verdediger die in korte tijd is uitgegroeid tot één van de sterkhouders bij Feyenoord. Voetbal International had een interessant gesprek met de vleugelverdediger.

John de Wolf zei afgelopen week in de Voetbal International: "De spelers van Feyenoord moeten met elkaar afspreken nog twee jaar te blijven, kampioen te worden en dan hun eigen weg te gaan." Janmaat denkt er echter anders over: "Het klinkt als een mooie droom, maar ik zie het niet gebeuren. Natuurlijk willen wij kampioen worden, maar je hebt ook te maken met je eigen carrière. De kansen die voorbij komen, moet je wel pakken. Stel dat zich voor een van ons een Europese topclub meldt. Moet je dan nee zeggen omdat je kampioen wilt worden met Feyenoord? Niemand heeft de garantie dat zo'n club nóg een keer voorbij komt."

De verdediger is van mening dat er echt wel over de titel gepraat mag worden. "Het is geen onoverbrugbare achterstand die wij hebben. Als wij niet goed genoeg zouden zijn, waarom die andere ploegen dan wel? Niet dat we er elke dag over praten, maar we zijn ook niet achterlijk. We weten waar we staan en wat we kunnen. Als er een jaar is dat het kan, is het dit seizoen wel. Ik geloof er echt in", aldus Janmaat.

De verdediger is van mening dat de Rotterdammers een uitstekend team hebben, maar vergeleken met de andere teams bovenin ervaring mist. Wanneer Janmaat gevraagd wordt naar de kracht van dit elftal antwoord hij resoluut: "Absoluut de teamgeest, we staan er voor elkaar. Het beste voorbeeld is wat er na PSV gebeurde. Ik zat al in de kleedkamer, toen ik ineens geschreeuw hoorde. Ik stapte naar buiten, maar alles was al opgelost. Als je dan later de beelden terugziet, Jeremain Lens die Mathijsen opwacht en onze ploeg die voor hem in de bres springt, ziet dat er op tv heel raar uit. Het slaat in feite ook nergens op, alleen op zo'n moment moet je er als ploeg ook staan. En wij stonden er, in die tunnel, zonder dat het uit de hand liep. Maar de boodschap was duidelijk: je blijft met je handen van dit Feyenoord af!", zo sluit Janmaat met krachtige woorden af.

Bron: ilikefeyenoord.nl

« Terug naar het overzicht
 

Lid worden?

Het FSV fotoverslag

Facebook | Twitter | Gegevens wijzigen

Wijzigingen Doorgeven!

Feyenoord Supportersraad

SPONSORBANNER

Sponsorbanner

“SponsorKliks,

De feyenoord uitvaart

Volgende eredivisie wedstrijden

Partners

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hiervoor zijn wij wettelijk verplicht toestemming te vragen.

Ja, ik geef toestemmingNee, ik geef geen toestemming